קורונה בישראל

מסקנת ביניים: תוצאות הסגר השני טובות יותר מאלו של הראשון

פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן: "האפקטיביות של הסגר השני לעומת הראשון טמונה בשילוב של עטיית מסיכות עם ההפסקה הכמעט מוחלטת של התקהלויות"

פרופ' ערן סגל, מומחה לביולוגיה חישובית במכון ויצמן. "יש להעלות שוב את רמת החיסוניות הכללית במדינה". צילום: מכון ויצמן

פרופ' ערן סגל, פרופסור לביולוגיה חישובית במחלקה למדעי המחשב ממכון ויצמן, יחד עם תלמידי המחקר חגי רוסמן ותומר מאיר, ערכו סיכום ביניים מתוצאות הסגר השני שהחל בראש השנה ועתה, לאורך שלבים אחדים, אמור להסתיים. על המסקנות דיווחה הבוקר (ג') רוני לינדר ב"דה מרקר".

על פי הדיווח הסגר השני השיג תוצאות מהירות וחדות יותר: הירידה בהיקף ההדבקה בנגיף הקורונה החלה מוקדם יותר, קצב הירידה מהיר יותר והיא מתבטאת במספר המאומתים היומי, שיעור החיוביים מבין הנבדקים וגם במספר החולים הקשים החדשים בכל יום.

הירידה במספר הנדבקים בסגר השני החלה כעשרה ימים אחרי תחילת הסגר, לעומת 20 יום בסגר הראשון. היא התבטאה בכל קבוצות האוכלוסיה, כאשר בחברה הערבית, הירידה בהיקף הדבקה החלה כבר ימים אחדים לפני תחילת הסגר, "כך שלא בטוח שהסגר הוא הגורם היחיד לירידה בה", צוין בדיווח. כיום היקף התחלואה בקרב הערבים כ-13%, מתחת לחלקם היחסי בכלל האוכלוסיה.

פרופ' סגל סבור כי האפקטיביות של הסגר השני לעומת הראשון טמונה בשילוב של עטיית המסכות עם ההפסקה הכמעט מוחלטת של התקהלויות. עוד ציין פרופ' סגל ש"הירידה בהדבקה בקרב החרדים הגיבה באיחור לסגר - רק 19 יום אחרי תחילתו, לעומת עשרה ימים במגזר הכללי, אבל משהחלה, היתה עקבית וחדה. בגל הראשון עוצמת ההדבקה בחברה החרדית הגיעה למקדם הדבקה של 7 ויותר. בגל השני הגיע בשיאו ל-1.6, וכיום הוא 0.6. החרדים מהווים כ-40% מהנדבקים בישראל – הרבה מעל שיעורם היחסי באוכלוסיה", צוין.

לדברי סגל, כיום מקדם הדבקה בישראל הוא R-0.67 ונראית מגמת ירידה בכל המדדים. "המשתנה הכי חשוב הוא מקדם ההדבקה. מספר המאומתים החדשים יורד ביותר מחצי בכל שבוע. גם אם יעלה מעט עד 0.9 - עדיין תהיה זו ירידה עקבית בתחלואה. כשמקדם ההדבקה יהיה יותר מ-1 במשך שבוע, מצב של 100 מאומתים ביום, יהיה צורך להטיל הגבלות להורדת מקדם ההדבקה. אחרת שוב תהיה התפשטות המגיפה", סיכם פרופ' סגל.

נושאים קשורים:  סגר,  פרופ' ערן סגל,  מגזר חרדי,  מגזר ערבי,  חדשות,  קורונה
תגובות
אנונימי/ת
20.10.2020, 17:42

לפי המספרם-יש יותר מתים,יותר מונשמים,ויותר חולים
עושים פחות בדיקות -לכן יש פחות מאומתים, בודקים גם בריאים להם יש ירידה
מוזמנים לבדוק את הנתונים