חדשות

רופאים עוזבים את אילת והתושבים מתקשים לצאת לטיפולים רפואיים במרכז

שדה דב נסגר, שדה התעופה רמון נמצא הרחק מהעיר ו"התחזיות הפסימיות שלנו על הבריאות של תושבי אילת התגשמו", אומר המנהל היוצא של בית החולים יוספטל

בית החולים יוספטל באילת. צילום: DMY/ ויקיפדיה

תושבי העיר אילת וסביבתה מתקשים לצאת ממנה לטיפולים רפואיים עקב סגירת שדה דב בתל אביב והרחקת שדה התעופה המשרת את אילת אל מחוץ לתחומי העיר; מספר רופאים ואנשי מקצועות בריאות הפסיקו להגיע לאילת או שוקלים להפסיק בקרוב. "התחזיות הפסימיות שלנו עקב השינויים הללו על הבריאות של תושבי אילת התגשמו", אמר המנהל היוצא של בית החולים יוספטל באילת ד"ר אלדד ברקוביץ, בראיון עם כתבת "דה מרקר" רוני לינדר.

כ-7,000 מתושבי אילת יצאו ב-2018  בטיסה במימון ציבורי לקבלת טיפולים במרכז הארץ. רבים מהם חולי סרטן הזקוקים להקרנות, בדיקות וטיפולים מורכבים, חולים שנזקקו לניתוחים וצנתורים וחולים במחלות נדירות. לכל אלה אין מענה בבית החולים יוספטל, היחיד בעיר. שירותי הבריאות הניתנים באילת תלויים ב-60 רופאים המתגוררים ועובדים בה ובעוד כ-60 רופאים שטסים אליה לימים מרוכזים של מתן שירות. אלא שלאחרונה נודע שחברות התעופה עלולות להפחית במספר הקווים שהן מפעילות לאילת וממנה. ד"ר ברקוביץ: "יש רופאים שעבדו אצלנו שנים ומשיקוליהם החליטו שמספיק להם והם עוברים הלאה. אחרים מתנדנדים".

ד"ר ברקוביץ הוסיף: "התמעטות הטיסות, איחוד טיסות והמרחק מהעיר יוצרים קשיים נוספים: רופא שבא לשדה התעופה ומבין שטיסת 17:00 תצא רק ב-20:00 והוא תקוע ב'רמון' נמצא בבעיה. כששדה התעופה היה בתוככי אילת הוא היה יכול לעשות סיבוב בעיר ולנוח. עכשיו הוא תקוע בטרמינל".

בעיה אחרת שקיימת עבור תושבי העיר: שירותים רפואיים רבים לא מסופקים באילת, ביניהם הקרנות, צנתורי לב וניתוחים מסובכים המצריכים מיומנות, צוות ומכשור של בית חולים גדול. "לא מעט מטופלים פשוט מוותרים על הנסיעה למרכז הארץ כי הם מתקשים לצאת מהעיר. אנחנו מנסים לשדלם שלא להימנע מטיפול רפואי כי יש להם מימון של מונית מנתב"ג לבית החולים במרכז הארץ לקבלת הטיפול, אבל זה טרטור גדול ולחולים הוא קשה מאוד", סיפר ברקוביץ'.

ההבטחה לפיה יוקצו על ידי הממשלה 150 מיליון שקל, בפריסה לעשר שנים, עבור מערכת הרפואה באילת כדי להגדיל את זמינותם של צוותי הרפואה הקבועים, לקצר תורים לרפואה יועצת, לקדם פתרונות דיגיטליים כמו רפואה מרחוק, לשפר את הרפואה הדחופה, לתת מענה לחולים המרותקים לביתם ולשפר את התשתיות של בית החולים יוספטל – עדיין לא התממשה.

"עדיין לא קרה שום דבר מעשי", אמר ד"ר ברקוביץ'. "לא קיבלנו את הכסף המובטח ואנחנו משלמים מקופת בית החולים לרופאים תוספות על ביטול זמן. הרופאים עדינים איתנו, רובם באו אלינו בבקשות ולא בדרישות, אבל יש בהם כעס על המערכת".

נושאים קשורים:  ד"ר אלדד ברקוביץ,  חדשות,  שדה דב,  בית החולים יוספטל
תגובות