שוב חוזרות התלונות: תוצאות בדיקות הקורונה מתעכבות. נדבקים התלוננו בימים האחרונים שעליהם להמתין לקבלת התוצאות בין שלושה לחמישה ימים. בשבוע שעבר נקבע שיא יומי של בדיקות קורונה שנעשו בישראל: כ-127 אלף, אבל מאז שיעור זה ירד.
עוד בעניין דומה
בשעתו נקבע יעד של 18 שעות מרגע נטילת הדגימה ועד שהנבדק מקבל את התוצאה, אבל אתמול (א') הוברר בדיון להערכת מצב שהתקיים במשרד הבריאות, כי הזמן הממוצע הוא יותר מ-49 שעות. זמני ההמתנה המתארכים הם עקב עומסים כבדים שמוטלים על מעבדות קופות החולים וגם על מעבדות פרטיות שנשכרו למבצע. בעיקר מתלוננים על כך כל מי שהופנה לבידוד או נכנס לבידוד מיוזמתו בעקבות חשד או חשש להיחשפות – מודעת ואף בלתי מודעת - לנשא של הנגיף או לחולה מאומת.
בעקבות העומס על המעבדות שינה משרד הבריאות את התוויית הבדיקות בשבוע שעבר. על פי ההתוויה החדשה, הדיגום החופשי יסתיים לאנשים ללא תסמינים ויותר להם לגשת לבדיקה רק לאחר הפניית רופא, אחות או מוקד ייעודי של הקופה.
משירותי בריאות כללית נמסר: "בשל העלייה בתחלואה יש ביקוש שיא לבדיקות קורונה והוא עולה על יכולת הביצוע של כלל המעבדות. זמני המענה לקבלת התוצאות מתארכים וזה המצב בכל הקופות. תשובות לדגימות המגיעות למעבדות הכללית ניתנות בממוצע בתוך 35-30 שעות. בדגימות שמועברות למעבדות הפרטיות, מרביתן ממתחמים המופעלים בידי פיקוד העורף, זמן המענה ארוך יותר.
"כדי לתת מענה לביקוש הרב אנו קולטים עתה עובדי מעבדה נוספים. התחלנו לבצע בדיקות בשיטת 'פּוּלינג'. המעבדה ב'סורוקה' עוסקת בכך. בתהליך משולב רובוט ייחודי, אלגוריתמים לניבוי תוצאות חיוביות. תהליך העבודה החדש מאפשר להגדיל את תפוקת המעבדה, לחסוך בזמן הנדרש לגבי כל בדיקה ובכך לקצר את זמן ההמתנה לתוצאה".
במקביל נרתם גם צה"ל להוספת כוח אדם של חיילי פיקוד העורף וקצינים שיסייע מעבדות. הפעולה נעשית בשיתוף משרד הבריאות.